Kansen voor biobased bouwen GWW

Kansen voor biobased bouwen GWW

Het verduurzamen van grond-, weg- en waterbouw kan ook op de biobased manier. De doelstellingen van de Nationale Aanpak Biobased Bouwen (NABB) blijken op zo veel fronten overeenkomsten te hebben, dat samenwerken voordelen oplevert.

Dat meldt Building Balance, dat sinds kort samenwerkt met kennisplatform CROW om de GWW te verduurzamen. Werkgroepen gaan aan de slag met verduurzaming en een onderdeel daarvan is de RAW-systematiek. Een stelsel juridische, administratieve en technische voorwaarden die in Nederland door vrijwel alle opdrachtgevers en -nemers wordt gebruikt, voor het samenstellen van GWW-contracten.

RAW speelt volgens Building Balance een grote rol in de transitie naar het klimaatneutraal en circulair aanleggen van bijvoorbeeld wegen en bruggen. Om te komen tot verduurzaming in alle facetten van de GWW heeft CROW het programma Verduurzaming RAW-systematiek. Bij de actualisering kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers uit het veld in de werkgroepen aan de slag die direct een bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming van de RAW-systematiek.

Integratie 

In samenwerking met CROW kijkt Building Balance hoe biobased innovaties waar al ervaring mee is opgedaan een plaats kunnen krijgen in de RAW-systematiek. Building Balance meldt dat het programma al veel ervaring heeft met het ontwikkelen van standaarden voor biobased bouwen. Door aan RAW-werkgroepen deel te nemen profiteert CROW van deze ervaring en wordt de Nationale Aanpak Biobased Bouwen, de NABB, daarin geïntegreerd. Zo zorgen Building Balance en CROW er samen voor dat duurzaamheid een fundamenteel en gedragen onderdeel wordt van nieuwe infrastructuurprojecten.

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Partners

Nieuwe Oogst
BO Akkerbouw
Building Balance
Faay Vianen B.V.

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven