Kans: biobased materialen op natuurinclusieve manier telen

<span>Kans: biobased materialen op natuurinclusieve manier telen</span>

Leestijd 1 min

Als we biobased bouwmaterialen op een natuurinclusieve manier telen, besparen we niet alleen op CO2-uitstoot, maar leggen we juist broeikasgassen vast. “Zo werken we sneller toe naar CO2-neutrale bouw en blijft het doel om de opwarming van de aarde te beperken in zicht.”

Dat vindt David Thelen, sectormanager gebouwde omgeving van MVO Nederland. David stelt de kritische vraag waarom er nu geen duidelijkheid is voor de bouwsector, in de vorm van een plafond voor de uitstoot van schadelijke broeikasgassen. “De bouw vraagt toch om langetermijnperspectief? Een plafond, mits goed uitgewerkt, kan die helderheid bieden.”

Duurzame mix

Volgens hem stimuleert dit het denken over hoe gebouwen geconstrueerd worden. “Maar ook hoe we verbouwen en renoveren met een duurzame mix aan bouwgrondstoffen.” Dat gaat om biobased materialen, duurzaam beton en staal.

Biobased materialen

Een bijkomende kans is volgens hem als we de nodige biobased materialen op een natuurinclusieve manier telen. “Zo besparen we niet alleen op CO2-uitstoot, maar leggen we de broeikasgassen vast. Dan werken we nog sneller toe naar een CO2-neutrale bouw.”

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer nieuws

Founding Partner

Rabobank

Partners

Weekamp Deuren
Boeren voor biobased bouwen
Nieuwe Oogst
BO Akkerbouw

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven