31 oktober: Agrarische informatiebijeenkomst

31 oktober: Agrarische informatiebijeenkomst

Leestijd 1 min

Hofmeijer Voorst breidt de vezelteelt uit naar een oppervlakte van 1200 hectare. 

In 2023 heeft Hofmeijer Voorst meegewerkt aan het project Boeren voor Biobased Bouwen, dat als doel heeft een duurzame ketensamenwerking op te zetten van plant tot pand. Met 12 agrariërs in de regio is met succes 60 hectare vezelhennep verbouwd voor toepassing in de bouw, zoals isolatiemateriaal.

De komende jaren wil Hofmeijer Voorst aanzienlijke stappen gaan zetten in de uitbreiding van de vezelteelt, met als uiteindelijke doel een teeltoppervlakte van 1200 hectare. Deze ambitieuze groeiplannen willen wij graag realiseren in nauwe samenwerking met de agrarische sector. Om deze reden nodigt Hofmeijer Voorst agrariërs uit op 31 oktober voor een bijeenkomst waarin meer wordt verteld over het project en de kansen en uitdagingen voor vezelteelten in de Stedendriehoek.

Tijdens deze bijeenkomst wordt verteld over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot CO2-credits, veranderingen in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het belang van regionale samenwerkingsverbanden. Tevens wordt gedetailleerde informatie verstrekt over de vezelhennepteelt en bijbehorende opbrengsten.

Wanneer: 31 oktober, 10:00-12:30 uur + aansluitend een hapje & een drankje Waar: Pijnappel of Klarenbeek, definitieve locatie wordt gemaild Voor wie: Geïnteresseerde agrariërs & telers vezelhennep

Aanmelden kan via deze link.In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je de exacte locatie.

Delen:

Gepubliceerd op
Permalink

Meer agenda

Founding Partner

Rabobank

Partners

Weekamp Deuren
Boeren voor biobased bouwen
Nieuwe Oogst
BO Akkerbouw

Initiatiefnemers

Ballast Nedam Development
LTO Bedrijven
Merosch
SWP
Terug naar boven